05/08/2016

Oleos Trial

Na het eerste onderzoek naar de werkzaamheid van het middel ‘Olesoxime’ tussen 2011 en 2013, zal binnen de ‘Oleos trial’ verder worden gekeken naar de lange-termijn veiligheid en verdraagzaamheid van het middel, en naar het effect van het geneesmiddel op SMA. Vanuit het SMA Expertisecentrum in het UMC Utrecht doen 9 mensen met SMA mee aan het onderzoek.

Deze trial is onlangs gestopt. Klik hier voor het nieuwsbericht.

De Trophos Trial tussen 2011 en 2013
Tussen 2011 en 2013 deden 9 Nederlandse kinderen mee aan het internationale onderzoek naar de werking van Olesoxime bij SMA. De resultaten van de proeven die zijn gedaan, lieten zien dat er mogelijk een effect was van het middel bij SMA. Wel oordeelden de FDA en de EMA dat er nog onvoldoende bewijs was, waardoor aanvullend onderzoek nodig is. Een van de onderzoeken die is gestart door het farmaceutische bedrijf Roche is deze Oleos trial.

De Oleos Trial
Per medio 2016 is de Oleos Trial gestart. Hierin doen kinderen en jong-volwassenen mee, die eerder al hebben meegedaan aan de ‘Trophos trial’ tussen 2011 en 2013. Aan het onderzoek kunnen op dit moment geen andere mensen meedoen. Het onderzoek zal naar verwachting 4 jaar duren.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de Oleos trial? Of heeft u vragen over het medicijnonderzoek bij SMA dat plaatsvindt vanuit het SMA Expertisecentrum? U kunt al uw vragen stellen via: smaonderzoek@umcutrecht.nl. Deelnemen aan de studie is niet meer mogelijk.