Deelnemers gezocht voor MRI ruggenmerg onderzoek

Foto van een MRI scan
Foto: UMC Utrecht

Onlangs is het onderzoek MRI onderzoek van de spieren afgerond. Echter, we zijn nog niet klaar met scannen en zoeken nog deelnemers voor het MRI onderzoek van het ruggenmerg

Onderzoeker Marloes Stam is destijds voorloper geweest met een verkennende MRI studie van het ruggenmerg. Wij zetten haar werk voort, met een vervolgstudie waarbij we het ruggenmerg in beeld brengen met nieuwe en verbeterde MRI technieken. Wij hebben de deelnemers aan de eerste studie gevraagd opnieuw deel te nemen, en zijn ook op zoek naar meer proefpersonen!

Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen met SMA type 2 en 3 kunnen meedoen aan dit onderzoek. De MRI scan voor dit onderzoek duurt ongeveer 20 minuten. Wilt u graag hieraan meewerken? Stuur ons een bericht via smaonderzoek@umcutrecht.nl

Let wel: we onderzoek het ruggenmerg op het niveau van de nek; het kan zijn dat een flinke kromming van de nek (scoliose) maakt dat iemand niet goed in de vorm van de spoel past, of dat er scoliosemateriaal is geplaatst dat erg hoog doorloopt richting de nek wat de beeldkwaliteit negatief beïnvloedt. We zullen daarom per aanmelding bekijken of dergelijke zaken de uitvoering van het MRI onderzoek in de weg kunnen zitten.