CureSMA 2019, terugblik

Van 27 t/m 30 juni vond in Anaheim (Verenigde Staten) voor de 23ste keer het congres voor SMA onderzoekers plaats. Dit wordt elk jaar georganiseerd door CureSMA, de Amerikaanse organisatie voor patiënten met SMA en hun families.

Meer dan 700 artsen en onderzoekers van universiteiten en ziekenhuizen van over de hele wereld kwamen hier samen om hun laatste bevindingen te delen en bespreken. Dit jaar was het SMA Expertisecentrum vertegenwoordigd door een grote en diverse groep. Louise Otto en Laura Habets presenteerden hun laatste resultaten over de MR biomarker en MRS studies tijdens de postersessie van het congres. Ook presenteerde Bart Bartels zijn laatste bevindingen vanuit het vermoeibaarheidsonderzoek en Marloes Stam de eerste resultaten van de SPACE Trial. Met in totaal meer dan 50 plenaire presentaties en meer dan 130 posterpresentaties was er veel nieuws en interessants te zien en te leren.   

In onderstaand filmpje vertellen onderzoekers van het SMA Expertisecentrum Renske Wadman en Ewout Groen over het laatste nieuws van dit congres en wat dat betekent voor het huidige onderzoek naar SMA.