Studie naar energiehuishouding van spieren bij SMA type 3 en 4 herstart

Het SMA Expertisecentrum van het UMC Utrecht is in april 2018 gestart met een onderzoek naar de energiehuishouding van spieren bij mensen met SMA type 3 en 4. Dit wordt gedaan met behulp van een Magnetic Resonance Spectroscopy (MRS) scanner. Het doel is om te onderzoeken of een mogelijk afwijkende energiehuishouding een onderliggende oorzaak kan zijn van vermoeibaarheid bij mensen met SMA. Kennis over de energiehuishouding is belangrijk om nieuwe behandelingen, met medicijnen of door training, te ontwikkelen.

Door problemen met apparatuur waren er tot november nog geen metingen uitgevoerd in de MRI-scanner. Er is in de tussentijd hard gewerkt aan het werkend krijgen van de apparatuur op een andere locatie dan het UMC Groningen. Vanaf heden kunnen de deelnemers de inspanningstest uitvoeren in het UMC Amsterdam, locatie AMC. Eind november is de eerste deelnemer gepland! We zijn erg blij met deze vordering en gaan de komende tijd enthousiast verder met het includeren van nieuwe deelnemers!

Wil je meer lezen over deze studie? Kijk dan op: https://www.smaonderzoek.nl/onderzoek/mrs-spiermetabolisme-sma/