Laatste deelnemers MRI onderzoek van de spieren gezocht!

Het SMA Expertisecentrum is in 2017 begonnen met onderzoek, waarbij met behulp van de MRI scanner de spieren worden onderzocht. Het onderzoek is op dit moment in volle gang!

In dit onderzoek kijken we of de MRI goed in staat is het beloop van SMA te volgen, net zoals we nu al doen door het testen van de spierkracht of motoriek. Door de MRI scans van mensen met SMA te vergelijken met scans van mensen zonder SMA, kunnen we veranderingen onderscheiden die door SMA veroorzaakt worden. In ons onderzoek zullen de mensen met SMA één jaar later nogmaals worden uitgenodigd voor een tweede onderzoek met de MRI scan, om de veranderingen die ontstaan in één jaar tijd te kunnen meten.

Interesse in deelname?
Er zijn al veel aanmeldingen binnengekomen, bijna de helft van de mensen is inmiddels al in de MRI scanner geweest! We zijn echter nog wel op zoek naar de laatste 10 deelnemers met SMA die de groep compleet maken. Volwassenen, maar ook kinderen vanaf 12 jaar, mogen zich aanmelden indien er sprake is van SMA type 2 of 3. Daarnaast kunnen ook mensen zonder SMA zich nog bij ons aanmelden.
U kunt ons mailen indien u zichzelf of iemand uit uw omgeving wilt aanmelden voor het onderzoek, via het e-mailadres smaonderzoek@umcutrecht.nl. We kijken uit naar de laatste aanmeldingen, nieuwe deelnemers worden vanaf mei 2018 uitgenodigd voor een bezoek.

Meerdere MRI onderzoeken
Het SMA Expertisecentrum voert meerdere onderzoeken uit waarbij gebruik wordt gemaakt van de MRI scanner. Elk van deze studies heeft een andere onderzoeksvraag en maakt gebruik van een net weer iets andere techniek. Een goed voorbeeld is het MRI onderzoek naar de stofwisseling in de spieren tijdens inspanning, dat zojuist van start is gegaan. In het voorjaar van 2018 gaat ook nog een nieuw MRI onderzoek van het ruggenmerg van start, hierover volgt later meer informatie.

Meer informatie?
Benieuwd naar informatie over de verschillende MRI onderzoeken vanuit het SMA Expertisecentrum? De informatie is te vinden op onze website, via deze link.