Update Roche over medicijnonderzoek voor SMA

Het Farmaceutische bedrijf Hoffmann-La Roche (kortweg: Roche) heeft een update naar buiten gebracht, om geïnteresseerden te informeren over de laatste stand van zaken over de ontwikkelingen van medicijnen voor SMA.

Het bedrijf Roche is momenteel bezig met meerdere medicijnonderzoeken bij mensen met SMA. Dit zijn:

  • Het onderzoek naar het middel Olesoxime
  • Het onderzoek naar RG7916. Dit potentiële medicijn wordt onderzocht in 3 verschillende trials: de SUNFISH, FIREFISH en de JEWELFISH
  • Op onze pagina over medicatie staat uitgebreide uitleg over de ontwikkeling van deze medicijnen. Het middel Olesoxime wordt op dit moment ook in Nederland onderzocht, bij kinderen en volwassenen die eerder hebben meegedaan aan de “Trophos Trial” tussen 2011 en 2013. Andere mensen kunnen op dit moment niet deelnemen aan dit onderzoek. Onderzoek naar het middel RG7916 vindt op dit moment nog niet in Nederland plaats.

    De update van het bedrijf Roche is in pdf formaat te downloaden via onze website, door op deze link te klikken (let op: de bijlage is in het Engels). Ook de Amerikaanse patiëntenorganisatie Cure SMA heeft op hun website bericht over de update van Roche, te lezen via deze link.