Gunstige resultaten CK-2127107 in muismodel

Het farmaceutische bedrijf Cytokinetics is bezig met de ontwikkeling van een mogelijke therapie voor SMA, genaamd “CK-2127107“. Dit middel moet ervoor zorgen dat de spieren worden versterkt.

Eind maart 2017 liet het bedrijf in een persbericht weten dat de therapie gunstige effecten lijkt te hebben in muizen met SMA. Er zijn in totaal 2 typen muizen (2 ‘muismodellen’) gebruikt; zowel muizen met SMA type 2 als muizen met een mildere vorm van SMA, wat overeen moet komen met SMA type 3/4. Eerder berichtten we op onze website al over de ontwikkelingen van deze mogelijke therapie en het bedrijf kondigde in 2016 al aan dat er ook zal worden getest op mensen met SMA. Vooralsnog gebeurt dat alleen in Amerika, niet in Europa. Op onze medicijnpagina over therapieën die worden ontwikkeld voor SMA, staat uitgebreide informatie over dit middel. Het persbericht van Cytokinetics over de ontwikkelingen van het middel is te lezen via de website van het bedrijf.