Spieren voor Spieren actie van de VriendenLoterij

De VriendeLoterij organiseert samen met het Spieren voor Spieren, RTL4 en de Eredivisie tot en met 30 september 2016 een grote actie voor alle kinderen met een spierziekte. De actie werd afgetrapt op 25 augustus j.l. met een schitterende actie-dag in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht). De opbrengst van de actie is bestemd voor uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum, waar kinderen uit heel Nederland met een (mogelijke) spierziekte terecht kunnen. Vanuit het SMA Expertisecentrum zien we hier regelmatig kinderen die (mogelijk) SMA hebben.

Koffietijd
In het kader van de actie werd er eerder vandaag aandacht besteed in het RTL-programma koffietijd. Dr. Ludo van der Pol, hoofd van het Spieren voor Spieren kindercentrum en van het SMA Expertisecentrum in het UMC Utrecht, werd geïnterviewd. Kijk hier het interview terug.

Meer informatie?
Meer informatie over de actie van de VriendenLoterij is te lezen op o.a. de website van de stichting Spieren voor Spieren.