Medicijnonderzoek voor SMA: uitleg en achtergronden

Medicijnonderzoek voor SMA is een ‘hot topic’. Internationaal zijn vele onderzoeksgroepen bezig met het ontwikkelen van een mogelijk medicijn en dat niet geheel zonder succes! Recent berichtten we op onze website al over de gunstige resultaten in een onderzoek naar de behandeling van kinderen met SMA type 1, met het middel Nusinersen.

Uitleg en Achtergrondinformatie
Het ontwikkelen van een mogelijk medicijn voor SMA is bepaald niet eenvoudig en de uitleg die op het internet te vinden is, is vaak lastig te begrijpen. Daarom hebben we sinds vandaag uitgebreide uitleg over het medicijnonderzoek op onze website geplaatst. De informatie is onderverdeeld in meerdere stukjes: de achtergrondinformatie, over hoe SMA ontstaat en hoe het mogelijk behandeld kan worden, de verschillende typen geneesmiddelen die worden ontwikkeld en per type een overzicht van de huidige onderzoeken en de voorlopige resultaten. Klik op de links hier in de tekst of in het menu bovenaan de pagina, om meer over te weten te komen. We doen ons best om de informatie op de website zo actueel mogelijk te houden.

Vragen?
Heeft u vragen? Of bent u benieuwd naar welke onderzoeken er momenteel lopen in Nederland? Als de informatie op de website niet duidelijk is kunt u te allen tijde met ons contact opnemen: smaonderzoek@umcutrecht.nl