Spierziektecongres 2016

Op zaterdag 10 september 2016 vindt het jaarlijkse Spierziektecongres van Spierziekten Nederland plaats. Ook ons team van het SMA Expertisecentrum is hierbij natuurlijk aanwezig!

Tijdens het Spierziektecongres is er in het ochtendprogramma opnieuw een apart gedeelte geheel over SMA. Namens het team van het SMA Expertisecentrum zal een presentatie worden gegeven door dr. W.L. van der Pol, waarin de laatste inzichten op het gebied van onderzoek naar SMA – en in het bijzonder de ontwikkelingen op het gebied van medicijnonderzoek – worden besproken. Ook drs. Bart Bartels, (kinder)fysiotherapeut en onderzoeker van ons team, geeft een presentatie, over vermoeibaarheid bij mensen met SMA en het onderzoek hiernaar vanuit ons centrum. Zie hiervoor tevens de pagina’s op onze website over het onderzoek naar vemoeibaarheid en de SPACE Trial, waarin wordt onderzocht of het middel Pyridostigmine (mestinon) een gustig effect heeft op de klachten van vermoeibaarheid.

In het middaggedeelte van het congres staat de poster-sessie weer op de agenda. Tijdens de postersessie vertellen we graag nog veel meer over de nieuwste ontwikkelingen en lopende onderzoeken vanuit het SMA Expertisecentrum in het UMC Utrecht. We presenteren ons werk over de lopende studies en staan specifiek stil bij de huidige ontwikkelingen van het medicijnonderzoek voor SMA, de landelijke SMA database en het onderzoek naar het natuurlijk beloop van SMA, onderzoek van vermoeibaarheid bij SMA en de SPACE trial.

Bent u op zoek naar meer informatie over SMA of de onderzoeken vanuit ons centrum? Kijk dan verder op onze website!

Meer informatie over het Spierziektencongres is te vinden op de website van Spierziekten Nederland, via deze link. Heeft u vragen die via de websites niet duidelijk worden, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen via: smaonderzoek@umcutrecht.nl.