Het verhaal van een meisje met SMA

Vanuit het SMA Expertisecentrum in het UMC Utrecht zien we jaarlijks meerdere kinderen die mogelijk SMA hebben. Samen met hun ouders komen ze naar de zogenaamde ‘diagnose dag’ op het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ).

Door de bundeling van expertise wordt zo snel mogelijk de goede diagnose gesteld. Omdat alle onderzoeken op een dag worden gepland, zijn er minder ziekenhuisbezoeken nodig. Zodra de diagnose is gesteld, wordt de zorg zo goed mogelijk georganiseerd en is er de mogelijkheid om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek naar SMA.

Lees op de website van het Prinses Beatrix Spierfonds over Isa, bij wie de diagnose SMA is gesteld en over haar deelname aan het wetenschappelijk onderzoek naar SMA in Utrecht: deel 1 en deel 2.

Kinderen met SMA of andere spierklachten kunnen door hun kinderarts, neuroloog of huisarts worden verwezen naar het Spieren voor Spieren kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Dit is een bericht uit het nieuwsarchief van de oude website van het SMA Expertisecentrum. Tijd en datum van plaatsing zijn onjuist.