Trophos overgenomen door Roche

Het Franse biotechnologie bedrijf ‘Trophos’ is overgenomen door de Farmaceut Roche (Hoffmann-La Roche). Roche wil op deze manier de afdeling die zich bezighoudt met neuromusculaire aandoeningen met medische noodzaak uitbreiden. De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015 worden afgerond.

Onderzoek naar Olesoxime bij SMA
Trophos heeft in 2013 het middel Olesoxime in een fase 2 studie getest bij patiënten met SMA. Ook in ons centrum deden meerdere kinderen mee aan dit internationale onderzoek. Roche heeft inmiddels aangekondigd dat het de productie van Olesoxime en de bijbehorende regelgevende activiteiten overneemt en zich gaat focussen op het starten met een open-label studie voor patiënten met SMA die eerder deelgenomen hebben aan de Olesoxime fase 2 studie van Trophos tussen 2011 en 2013.

Wanneer meer informatie bekend wordt gemaakt, zullen wij hierover berichten op onze website.

Dit is een bericht uit het nieuwsarchief van de oude website van het SMA Expertisecentrum. Tijd en datum van plaatsing zijn onjuist.