Spierathlon: Sporten voor kinderen met een spierziekte

Ren, zwem en fiets mee bij de spierathlon en help ons zo om het Spieren voor Spieren Kindercentrum uit te breiden!

Op zaterdag 4 juni 2016 organiseert de stichting Spieren voor Spieren voor de tweede keer de “Spierathlon”. In teamverband zullen volwassenen met kinderen (met of zonder spierziekte) 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen om geld op te halen voor kinderen met een spierziekte. De Spierathlon vindt plaats in Ouderkerk aan de Amstel bij de Ouderkerkerplas.

De opbrengst van de Spierathlon gaat dit jaar volledig naar de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, zodat er in de toekomst nog meer kinderen met een (mogelijke) spierziekte gebruik kunnen maken van gecentraliseerd zorgonderzoek en diagnosestelling. Met de extra kennis en data die hieruit voortvloeit kan er vervolgens nog meer onderzoek worden gedaan om spierziekten uiteindelijk de wereld uit te helpen.

De Spierathlon
Samen leg je een achtste triathlon af. Dat betekent dat jullie 500 meter gaan zwemmen, 20 kilometer gaan fietsen en 5 kilometer gaan lopen. Elk team bestaat uit één, twee of drie deelnemers én een of meerdere kinderen. Belangrijkste is dat kind en volwassene(n) als team alle afstanden en onderdelen samen afleggen. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de individuele mogelijkheden van de kinderen.

Help jij ons om het Spieren voor Spieren Kindercentrum uit te breiden om meer kinderen met een spierziekte te helpen? Ga naar www.spierathlon.nl en schrijf je in!

Dit is een bericht uit het nieuwsarchief van de oude website van het SMA Expertisecentrum. Tijd en datum van plaatsing zijn onjuist.