Team

Geplaatst op door

Op deze pagina vindt u een overzicht van de teamleden van het SMA Expertisecentrum in het UMC Utrecht. Ons team is betrokken bij de zorg en het (internationale) wetenschappelijk onderzoek naar SMA.

Pol

dr. W.L. (Ludo) van der Pol is het hoofd van het SMA Expertisecentrum en betrokken bij zowel de zorg voor kinderen en volwassenen met SMA, als bij het (internationale) wetenschappelijk onderzoek naar SMA.Wijngaarde

drs. Camiel Wijngaarde is arts-onderzoeker en bij diverse van de onderzoeken vanuit het SMA Expertisecentrum betrokken. Het hoofdonderwerp van zijn promotieonderzoek naar SMA gaat over het natuurlijke beloop van de aandoening.


Stam

drs. Marloes Stam is arts-onderzoeker bij het SMA Expertisecentrum en betrokken bij meerdere onderzoeken naar SMA. Het hoofdonderwerp van haar promotieonderzoek gaat over MRI onderzoeken en netwerken bij SMA.


Renske Wadman

dr. Renske Wadman is arts-onderzoeker bij het SMA Expertisecentrum en betrokken geweest bij de opzet van het landelijke onderzoek naar SMA en nog altijd betrokken bij veel van het lopende onderzoek. In december 2017 is ze gepromoveerd op haar onderzoek naar SMA. Titel van haar proefschrift is “Studies on Spinal Muscular Atrophy: Exploring clinical variability, genetics, biomarkers and treatment”.

Bartels


Bart Bartels, MSc is kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper, en betrokken bij het onderzoek naar SMA vanuit ons centrum. Zijn promotieonderzoek gaat over het ontstaan van vermoeibaarheid bij SMA.drs. Louise Otto is arts-onderzoeker bij het SMA Expertisecentrum. Haar promotieonderzoek gaat over MRI onderzoek bij SMA. Daarnaast is ze betrokken bij de uitvoer van verschillende van de lopende studies.


Fay-Lynn Asselman


mw. Fay-Lynn Asselman is research verpleegkundige van het SMA Expertisecentrum. Ze is het centrale aanspreekpunt voor veel van onze deelnemers en betrokken bij vrijwel alle onderzoeken naar SMA.mw. Christa van Ekris is research verpleegkundige van het SMA Expertisecentrum. Ze is een belangrijk aanspreekpunt voor veel van onze deelnemers en betrokken bij diverse onderzoeken naar SMA.Bas Middelkoop


Bas Middelkoop is datamanager bij de onderzoeksgroep Neuromusculaire Ziekten in het UMC Utrecht en daarom ook nauw betrokken bij het SMA Expertisecentrum. Ons onderzoek en de landelijke SMA database kunnen absoluut niet zonder goed datamanagement, om de veiligheid en kwaliteit van de data te waarborgen.


Inge Cuppen


dr. Inge Cuppen is kinderarts en kinderneuroloog en betrokken bij de zorg voor kinderen met SMA, vanuit het Spieren voor Spieren kindercentrum.


Astrid Verhoef


mw. Astrid Verhoef is verpleegkundig specialist en vanuit het Spieren voor Spieren kindercentrum betrokken bij de zorg voor kinderen met SMA. Ze vervult voor veel van de kinderen en ouders een centraal aanspreekpunt voor de zorg. Daarnaast is ze betrokken bij de Oleos studie.


Kuitwagen


dr. Esther Kruitwagen-van Reenen is revalidatiearts en onderzoeker en betrokken bij zowel de zorg als het onderzoek vanuit het SMA Expertisecentrum.dr. Maarten Fischer is psycholoog en onderzoeker en betrokken bij zowel de zorg als het onderzoek vanuit het SMA Expertisecentrum.Schoenmakersdr. Marja Schoenmakers is kinderfysiotherapeut en betrokken bij een aantal van de onderzoeken naar SMA vanuit ons centrum. Daarnaast is ze betrokken bij de zorg voor kinderen met spierziekten.


Marjolein Verhoef


dr. Marjolein Verhoef is kinderrevalidatiearts en onderzoeker. Ze is betrokken bij de zorg en het onderzoek naar SMA.Marise van der Heul


mw. Marise van der Heul is (kinder)logopediste en zowel voor zorg- als voor het onderzoek betrokken bij het SMA Expertisecentrum. Ze doet onderzoek naar de slikfunctie en het optreden van slikproblemen bij SMA.


Carin Schroderdr. Carin Schröder is psycholoog en onderzoeker en betrokken bij het onderzoek naar SMA vanuit het SMA Expertisecentrum.


Laura Verweijdrs. Laura Verweij-van den Oudenrijn is verpleegkundig specialist van het Centrum voor Thuisbeademing in het UMC Utrecht en betrokken bij de zorg voor kinderen met SMA.